Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az erjesztett táplálékok előnyei
  2020-10-17 22:09:55, szombat
 
  Az erjesztett táplálékok jól szolgálják az egészségünket. A fermentációs folyamat során hasznos baktériumok képződnek, ezeket nevezzük probiotikumoknak, melyek hozzájárulnak a megfelelő emésztés kialakulásához és a bélflóra egyensúlyának fenntartásához. A cikkben az erjesztett táplálékok előnyeit soroljuk fel.

A probiotikumok és az immunrendszer kapcsolatban állnak egymással, ezért a rendszeres fogyasztásuk erősítheti a szervezet védekezőképességét. Ezek az ételek nagyon hasznosak, hiszen fokozzák az immunitást, csökkentik a gyulladást, elősegítik a tápanyagok jobb felszívódását, de az emésztéssel kapcsolatos problémákat is hatékonyan tudják orvosolni.

Nagyon sokféle erjesztett étel létezik, például a savanyú káposzta, a kombucha, a miso, a kimcsi, de a savanyított zöldségek, a kefir és egyes sajtfélék is ebbe a csoportba tartoznak.

Amennyiben rendszeresen fogyasztunk probiotikumokat és prebiotikumokat, úgy akár 70 százalékkal csökkenhet az influenza és a légúti betegségek kialakulásának a kockázata. A probiotikus táplálékok sok olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak ugyanis, melyek kedvezően hatnak az immunitásra.

Az erjesztett táplálékok még a fogyásban is a segítségünkre lehetnek, hiszen hozzájárulnak a derék és a csípő méretének csökkenéséhez, illetve a testzsír százalékos arányát is javíthatják. Ez kedvező hír lehet azok számára, akik célul tűzték ki, hogy fogyni szeretnének.

A lelki egyensúlyunkat is befolyásolják a probiotikumok. Ha valakinek mentális gondjai vannak, akkor gondoljon arra, hogy érdemes volna megtámogatnia a szervezetét egy kis probiotikummal, hiszen számos kutatás igazolja, hogy a bélrendszer és az idegrendszer szoros kapcsolatban állnak egymással. Így az erjesztett táplálékokkal akár még a szorongást és a depressziót is kezelhetjük, illetve megelőzhetjük a kialakulásukat.

Amennyiben a bélflóránk rendben van, akkor az emésztésünkkel sem lesznek gondok, azaz nem lesz hasmenésünk, székrekedésünk, illetve puffadással és fokozott bélgázképződéssel sem kell számolnunk. A savanyított élelmiszerek segítséget nyújthatnak a bélflóra egyensúlyának megteremtésében.

A probiotikumok rendszeres fogyasztása javasolható azoknak is, akik IBS-ben, illetve Crohn-betegségben szenvednek. Számukra fontos, hogy konzultáljanak az orvosukkal, hogyan szerepeljenek az étrendjükben ezek az ételek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: probiotikumoknak, probiotikumokat, prebiotikumokat, megteremtésében, probiotikummal, kialakulásának, kialakulásához, székrekedésünk, egyensúlyunkat, konzultáljanak, fenntartásához, kialakulásukat, emésztésünkkel, szerepeljenek, probiotikumok, egyensúlyának, egészségünket, immunrendszer, segítségünkre, hozzájárulnak, csökkenéséhez, megtámogatnia, táplálékokkal, felszívódását, befolyásolják, megelőzhetjük, kapcsolatban, idegrendszer, tartalmaznak, fermentációs, rendszeresen, fogyasztásuk, élelmiszerek, étrendjükben, százalékkal, immunitásra, erjesztett táplálékok, fermentációs folyamat, megfelelő emésztés, bélflóra egyensúlyának, immunrendszer kapcsolatban, rendszeres fogyasztásuk, ételek nagyon, tápanyagok jobb, emésztéssel kapcsolatos, savanyú káposzta, savanyított zöldségek, csoportba tartoznak, légúti betegségek, probiotikus táplálékok, segítségünkre lehetnek, csípő méretének,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Tavasz  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Naplemente  Beney Zsuzsa  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Ma  Az Európai Unió is foglalkozik...  próbáljuk ki az őszinteséget  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Maradék idő  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A Mester kezének érintése  A keserű igazság  Szép estét  próbáljuk ki az őszinteséget  Emlék  Zilahy Lajos gondolata  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 24  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Életművészet  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Ahogy emelkedik a rezgés...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Fodor Ákos költő,  Pillangó  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Minden gyerek jó.  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  802 esztendeje, 1222. április ...  Föld napja április 22  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Életművészet  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Jó éjt  Pillangó  Alakot vált...  Beney Zsuzsa  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Ez a jó az alvásban.  A világnak égető szüksége van ...  Volt egy...  Fodor Ákos költő,  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ébredj  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  A Gömb  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Rögtön puha Mézes Krémes  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
erjesztett táplálékok, fermentációs folyamat, megfelelő emésztés, bélflóra egyensúlyának, immunrendszer kapcsolatban, rendszeres fogyasztásuk, ételek nagyon, tápanyagok jobb, emésztéssel kapcsolatos, savanyú káposzta, savanyított zöldségek, csoportba tartoznak, légúti betegségek, probiotikus táplálékok, segítségünkre lehetnek, csípő méretének, testzsír százalékos, lelki egyensúlyunkat, idegrendszer szoros, erjesztett táplálékokkal, bélflóránk rendben, savanyított élelmiszerek, probiotikumok rendszeres, étrendjükben ezek, probiotikumoknak, probiotikumokat, prebiotikumokat, megteremtésében, probiotikummal, kialakulásának, kialakulásához, székrekedésünk, egyensúlyunkat, konzultáljanak, fenntartásához, kialakulásukat, emésztésünkkel, szerepeljenek, probiotikumok, egyensúlyának, egészségünket, immunrendszer, segítségünkre, hozzájárulnak, csökkenéséhez, megtámogatnia, táplálékokkal, felszívódását, befolyásolják, megelőzhetjük, kapcsolatban, idegrendszer, tartalmaznak, fermentációs, rendszeresen, fogyasztásuk, élelmiszerek, étrendjükben, százalékkal, immunitásra, betegségben, kapcsolatos, savanyított, problémákat, depressziót, nyújthatnak, probiotikus, puffadással, szervezetét, hasmenésünk, fogyasztása, javasolható, fogyasztunk, emésztéssel, javíthatják, bélrendszer, kezelhetjük, baktériumok, szeretnének, hatékonyan, erjesztett, csökkenhet, amennyiben, rendszeres, segítséget, bélflóránk, betegségek, táplálékok, orvosukkal, erősítheti, szorongást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4963
  • e Hét: 29854
  • e Hónap: 61340
  • e Év: 266041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.